Morčací guláš s cuketou/tekvicou fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 15. apríla 2011

Ďalší recept na bielkovinové jedlo. Autorka: A. Mačingová

Suroviny

2 kg
1/2 kg
8 strúčikov
7 dcl
1/2 kg
štipka
0.5 dcl
1.5 l
podľa chuti / čerstvé
Marináda:




Postup

  1. 1

    Deň vopred si namarinujeme mäso v zmesi oleja a korenín. Ak nemáme čas urobiť to deň vopred, namarinujeme ho a necháme odležať aspoň 2 hodiny v chladničke. Na oleji opražíme cibuľu pokrájanú na pásiky.

    Morčací guláš s cuketou/tekvicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mäso a opekáme.

    Morčací guláš s cuketou/tekvicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vodou, pridáme lečo (ja som použila čerstvé paradajky a papriky), cuketu pokrájanú na kocky....

    Morčací guláš s cuketou/tekvicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ....a huby. Ak použijeme sušené, namočíme ich do horúcej vody na pár hodín.

    Morčací guláš s cuketou/tekvicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme roztlačený cesnak a varíme do mäkka. Na koniec pridáme majoránku, podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Ja som použila dve veľké stehná v kuse a varila som v tlakovom hrnci úplne do mäkka. Ale samozrejme, môžete si mäsko oddeliť od kosti a nakrájať na kocky.

    Morčací guláš s cuketou/tekvicou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia