Moje vanilkové rožky so solamylom

cara - bez fotkycara, 16. decembra 2010
Moje vanilkové rožky so solamylom
Foto: cara

Ešte na základnej škole som piekla k Vianociam vanilkové rožky v recepte so solamylom. Potom som ich chcela robiť a už som nenašla recept Zobraziť celý popisEšte na základnej škole som piekla k Vianociam vanilkové rožky v recepte so solamylom. Potom som ich chcela robiť a už som nenašla recept ani v knihách ani na internete. Nezostávalo nič iné iba vymyslieť nový recept, pokombinovala som viacero a tu je výsledok- ten solamyl z nich urobí snáď najkrehkejšie aké som kedy jedla. Tam kde sa dá dávam fruktózu a aj to min.množstvo, ale keďže sa obaľujú v cukre podľa mňa to stačí. Fruktóza však môže byť nahradená cukrom..

48ks
porcií

Suroviny

200 g
110 g
150 g
210 g
1 ks
120 g
1 ks
  na obalovanie




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, pričom 2/3mandlí zomelieme najemno a zvyšok rozsekáme. Z vanilkového struku použijeme do cesta zrniečka a struk dáme do cukru. Necháme pri izbovej teplote odstáť. Po odstátí tvarujeme rožteky. Ak by chcel niekto s ozdobené ako na obrázku- na valčeku cesta pred stočením na rožtek vytvorím ryhu, ktorú pred podávaním naplním nutelou. Vďaka ryhe sa ozdoba z nutely neroztečie.

  2. 2

    Ešte rada- nakoľko sú naozaj krehké netreba obaľovať hneď po vybratí z rúry, ale až vlažné lebo by sa rozpadali. Nepotrebujú odležanie sú krehké a výborné ihneď.

Diskusia k receptu

murgaska
Hello,mam otazku.....co je SOLAMIL?????Prepac,ale musim to len prisposobit k nasim produktom.Je to margarin????????Diky MM
helca103
@murgaska ,solamyl je zemiakový škrob niečo ako prašok zo zlatým klasom alebo kukuričná majzena
cara
zemiakový škrob to je, nie kukuričný- je to veľký rozdiel aj na pohľad. solamyl je biely a maizena žltá a aj v chuti je rozdiel.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia