Foto: cara
Ešte na základnej škole som piekla k Vianociam vanilkové rožky v recepte so solamylom. Potom som ich chcela robiť a už som nenašla recept Zobraziť celý popisEšte na základnej škole som piekla k Vianociam vanilkové rožky v recepte so solamylom. Potom som ich chcela robiť a už som nenašla recept ani v knihách ani na internete. Nezostávalo nič iné iba vymyslieť nový recept, pokombinovala som viacero a tu je výsledok- ten solamyl z nich urobí snáď najkrehkejšie aké som kedy jedla. Tam kde sa dá dávam fruktózu a aj to min.množstvo, ale keďže sa obaľujú v cukre podľa mňa to stačí. Fruktóza však môže byť nahradená cukrom..
porcií
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, pričom 2/3mandlí zomelieme najemno a zvyšok rozsekáme. Z vanilkového struku použijeme do cesta zrniečka a struk dáme do cukru. Necháme pri izbovej teplote odstáť. Po odstátí tvarujeme rožteky. Ak by chcel niekto s ozdobené ako na obrázku- na valčeku cesta pred stočením na rožtek vytvorím ryhu, ktorú pred podávaním naplním nutelou. Vďaka ryhe sa ozdoba z nutely neroztečie.
- 2
Ešte rada- nakoľko sú naozaj krehké netreba obaľovať hneď po vybratí z rúry, ale až vlažné lebo by sa rozpadali. Nepotrebujú odležanie sú krehké a výborné ihneď.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu