Malinový džem fotorecept

kucharronald - bez fotkykucharronald, 27. júna 2011

Ďaľší džem do mojej zbierky :) Prvý džem, ktorý sa mi úplne fajnovo vydaril! Je chutný... Tajomstvo bude asi v tom, že som teraz Zobraziť celý popisĎaľší džem do mojej zbierky :) Prvý džem, ktorý sa mi úplne fajnovo vydaril! Je chutný... Tajomstvo bude asi v tom, že som teraz prvý krát použil zmiešanú zmes (2:1) do džemu...

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Prvý postup bude, že pôjdeme k babke alebo do obchodu a nazbierame si maliny :)

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podarilo sa mi nazbierať 800g malín, a zvyšok ovocia som doplnil višňami, ktoré tiež teraz majú sezónu.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do väčšieho hrnca som pridal všetok umytého a odkôstkovaného ovocia a dusil som 5 minút.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ som umyl poháre, potreboval som iba 3ks.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    O 5 minút ovocie rozmixujeme ponorným mixérom a varíme na menšom plameni okolo 20 minút.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ pripravíme želírovací cukor 2:1. Tento cukor je z Lídla, a prvýkrát som s ním robil. Je to omnoho lepšie ako len s práškom.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si aj kôš, na ktoré pridáme staršiu deku.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po 20 minutách pridáme želírovací cukor, rozmiešame a varíme 2-3 min. Potom plníme horúci džem do pohárov. Ja som tu nestíhal fotiť, lebo treba rýchlo plniť, aby džem nestuhol. Poháre sterilizujeme tak, že obrátime na 5 min.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom ich dáme do koša s dekou.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Deku zavinieme a necháme vychladnúť. Môže to potrvať aj pár dní.

    Malinový džem (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

elisticka
Rony super dzemik ...skoda ze byvas daleko prisla by som sa ponuknut:-)) na maslovy chlebik mnamky:-)) a zas od zrodenia fotky ....pekne
danculka
Rony, šloda že si maliny neodšťavil,alebo prepasíroval,tie jadrá,by mi vadili,ale chválim tvoj receptík....totiš tieto záhradné maliny majú velké zrnká,kdešto lesné majú úplne malé...
evusik
o tom , že si šikovný niet pochýb... ale ja tiež malinový džem robím buď tak, že maliny odšťavím, alebo ich prepasírujem... niekedy vyskúšaj a uvidíš ten rozdiel :-)
panimaria
pekný, ja som tiež robila kedysi malinový, tie jadierka sa ťažko pasírujú. robím aj miešané džemy, veľmi dobrý je z josty + biele ríbezle, jahoda + rebarbora, chcem vyskúšať ríbezľu s višňami.
kucharronald
ďakujem za komentáre. áno, máte pravdu. Ak chcete džem bez jadierok, treba prepasírovať. Ja som to skúšal, ale tak džem ostane riedky... Takto je dobrý, mne jadierka nevadia, aj v jahodovom sú jadierka :)
bobarka
Kedysi dávno,keď sa voda sypala a piesok sa lial , kúpila som si robot Mulinex, ku ktorému bola pridaná nádoba na pasírovanie. Od vtedy sú moje džemíky bez jediného jadierka! Šetrím si ho ako oči v hlave.
akeber
aj ja som robila z malín džem ale ja pasírujem je to oveľa lepšie , vyskúšaj..........:))
marienka44
@Kucharronald ,ja si myslim, ze pasirovane uz nie je dzem ale lekvar alebo marmelada. Tak to pisu v priruckach o vareni lekvarov. Ja nevarim lekvare s Gelfixom, ale po troche v 2 rajniciach. Taky lekvar sa moze pouzit aj tam , kde sa pecie s cestom v rure. My mame len biele maliny a nie vela, takze budem nutena ovocie kupit na trhu. :-(
martamm
Prave teraz sa mi tento recept hodi, mam v mraznicke namrazene maliny, takze urcite v blizkej dobe budem robit lekvar, ako pise marienka 44... Ja pasirujem cez sitko, aby tam neboli zrniecka a robim s gelfixom 3 v 1. Kedysi som varila v rajnickach, ale uz nezvladam stat na nohach tolko hodin...
remcula
Právě jsem dodělala třešňový. Džemy dělané doma nemají chybu.
eva44
Dnes som varila malinový džem z lesných malín.Maliny v mise riadne popučím a potom ich "lejem"do starej ponožky a poriadne vystískam,až je odpad v ponožke skoro suchý.Šťavu povarím podľa návodu na obale želírovacieho cukru-tiež som ho kúpila v Lídli.Džem nalejem do fľaštičiek,zaviečkujem,otočím,aby sa dosterilizoval a hotovo.Je jemný,bez jadierok.Hneď som aj upiekla mačie oči a pozliepala som ich s touto voňavou pochúťkou.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia