Foto: kucharronald
Ďaľší džem do mojej zbierky :) Prvý džem, ktorý sa mi úplne fajnovo vydaril! Je chutný... Tajomstvo bude asi v tom, že som teraz Zobraziť celý popisĎaľší džem do mojej zbierky :) Prvý džem, ktorý sa mi úplne fajnovo vydaril! Je chutný... Tajomstvo bude asi v tom, že som teraz prvý krát použil zmiešanú zmes (2:1) do džemu...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prvý postup bude, že pôjdeme k babke alebo do obchodu a nazbierame si maliny :)
-
2
Podarilo sa mi nazbierať 800g malín, a zvyšok ovocia som doplnil višňami, ktoré tiež teraz majú sezónu.
-
3
Do väčšieho hrnca som pridal všetok umytého a odkôstkovaného ovocia a dusil som 5 minút.
-
4
Zatiaľ som umyl poháre, potreboval som iba 3ks.
-
5
O 5 minút ovocie rozmixujeme ponorným mixérom a varíme na menšom plameni okolo 20 minút.
-
6
Zatiaľ pripravíme želírovací cukor 2:1. Tento cukor je z Lídla, a prvýkrát som s ním robil. Je to omnoho lepšie ako len s práškom.
-
7
Pripravíme si aj kôš, na ktoré pridáme staršiu deku.
-
8
Po 20 minutách pridáme želírovací cukor, rozmiešame a varíme 2-3 min. Potom plníme horúci džem do pohárov. Ja som tu nestíhal fotiť, lebo treba rýchlo plniť, aby džem nestuhol. Poháre sterilizujeme tak, že obrátime na 5 min.
-
9
Potom ich dáme do koša s dekou.
-
10
Deku zavinieme a necháme vychladnúť. Môže to potrvať aj pár dní.
Diskusia k receptu