Foto: mracik9
Rozmýšľala som aký koláč upiecť z jahôd .Vznikla s toho perfektná kombinácia krupice,maku a jahôd.Ani vo sne by ma nenapadlo,že to bude také dobré.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
125 g |
|
1/2 kocky |
|
1/2 čl |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
5 dl |
|
175 g |
|
5 PL |
|
250 g |
|
1/2 kg |
|
Poleva: | |
125 g |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
3 PL |
|
1/2 L |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme kysnuté cesto,ja ho robím v pekárničke,tak mám menej roboty,zamiesi miesto mňa,kto ju nemá musí ručne.Dobre vymiesené a nakysnuté cesto rozdelím na polovicu,z celej dávky by ho bolo veľa.Druhu polovicu použijem na pletienky.Plech si vymastím a rukami porozťahujem,alebo vyvaľkám valčekom.
-
2
Teraz ideme na plnku.Do hrnca dáme mlieko, prisypeme cukor a detskú krupicu.Za stáleho miešania,aby sa nám neurobili hrčky uvaríme kašu.Ešte do horúcej zamiešame mletý mak, a necháme vychladiť.Potom tam zamiešame maslo.
-
3
Keď je maková zmes vychladená,rovnomerne ju natrieme na cesto.
-
4
Jahody rozrežeme na polovice a poukladáme na makovú zmes,ja som objavila v mrazáku zbytok černíc,tak som ich nahádzala pomedzi.
-
5
A teraz ideme piecť.Pokiaľ sa koláčik pečie urobíme si vanilkovú polevu. V mlieku si rozmiešame cukor, puding,žĺtka a uvaríme,ešte do vrelého pudingu postupne zašľaháme sneh z 5 bielkov a nakoniec maslo.Keď nám koláč trochu vychladne,natrieme naň vanilkovú polevu. Teraz môžeme krájať a samozrejme jesť. Prajem vám dobrú chuť.
-
6
No a tu sú tie pletienky z druhej polovice cesta,také male,na dvakrát zahryznúť.
prekopírovaná do Kk.Koláčik suprový.Ďakujem