Makovo tvarohova torta (Fotorecept)

porzellanka - fotkaporzellanka, 14. júla 2011

Oslavovali sme 90. narodeniny mojej svokry, tak som - medzi inym - upiekla tuto tortu. Recept som ziskala od jednej majitelky Gasthofu, kde som Zobraziť celý popisOslavovali sme 90. narodeniny mojej svokry, tak som - medzi inym - upiekla tuto tortu. Recept som ziskala od jednej majitelky Gasthofu, kde som si pocas studia privyrabala. Dufam, ze mi odpusti, ze zverejnim jej tajny, medzicasom trochu poupraveny, Familienrezept.

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

5 ks
140 g
170 g
200 g
70 g
1/2 ks
Krém:
500 g
125 g
250 g
8 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Maslo vymiesame s cukrom do penista. Pridame postumne zltky a dobre premiesame. Bielky vyslahame so stipkou soli na tuhy sneh.

  2. 2

    Pridame orechy, mak, prasok do peciva, trochu skorice, citronovu koru. Nakoniec zlahka zamiesame sneh. Upecieme. Ak sa pozabudneme pri citani receptov na vareche, vysledok bude takyto:

  3. 3

    6 platkov zelatiny nechame napucat, vytlacime a rozpustime v troche teplej vody. Slahacku vyslahame, tvaroh vymiesame s cukrom a vanilkovym cukrom. Do chladnucej zelatiny zamiesame 3 lyzice tvarohoveho kremu a primiesame do zvysneho tvarohu. Primiesame slahacku.

  4. 4

    Vychladenu tortu polozime na podlozku, zrezeme pripaleny povrch (nevadi, aj tak by sme ho boli zrezali :-)) Zalozime obruc z formy. Kolac (tortu) natrieme kremom a nechame stuhnut. Medzitym sa snazime dat kuchynu do povodneho stavu a odstranit napachane skody:

  5. 5

    Kolac (tortu) natrieme kremom a nechame stuhnut. Medzitym sa snazime dat kuchynu do povodneho stavu a odstranit napachane skody. Pooblizujeme si prsty a ocistime fotoaparat, na ktory nam kvapol krem, vycistime linku dolepenu od zelatiny (tam tuhne perfektne).

  6. 6

    Rozpustime si dalsiu zelatinu. Ribezlovy (alebo iny) dzem rozpustime a zriedime teplou vodou, v ktorej sme rozpustili zelatinu. Polejeme kolac. Hotovo. Mozeme ist pozerat Tatort (Miesto cinu) - alebo nieco ine.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia