Maďarské zemiaky

heureka - bez fotkyheureka, 5. augusta 2011

Dost casto varila moja mamka.Aj bez masa je vynikajúce jedlo.

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks velka nasekana nadrobno
3 ks
3 ks
1 KL
 podľa potreby
1 KL
2 ks
  cerstva




Postup

  1. 1

    Cibulu nakrájame na kocky a speníme na oleji,pridáme mletú papriku( aj stiplavú),nakrájané zemiaky,bobkovy list,sol a rascu.Primiesame a zalejeme vodou. Na miernem ohni dusíme 20-30 minút.Papriky nakrájame na prúzzky,paradajky nakrájame na kocky a pridáme do hrnca a vsetko dusíme do makka. Zaprásime mukou,premiesame,podla potreby pridame vody a krátko prevaríme. Nakoniec pridame petrzlenovú vnat. Podávame ako prílohu k masu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak tomuto sme kedysi hovorili krumpliguláš, alebo zemiakový paprikáš ( teraz neviem, či paprikáš vtedy, ak sa zatrepal smotanou ), ale jedli sme to aj samostatne.
selebrita
voľakedy bolo mäsko iba v nedeľu,ale mamka vedela navariť super paprikáš ,olizovali sme si prsty a tanier vytreli chlebíkom
heureka

Moja mamicka varila dost casto a jedli sme aj bez masa s chlebom.
Naozaj maso sme jedli len v nedelu.
lubicahr
Prosim vas ta voda sa ma celkom vyparit alebo ma nieco aj ostat nikdy som to nerobila a vyzera to ozaj dobre.
babkamt
Občas ho aj ja robievam, hlavne z nových zemiakov.Je to pochúťka.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia