Omeleta so šampiňónovou plnkou fotorecept
Foto: kucharronald
Ďaľšia možnosť na skvelé raňajky :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 g |
|
1 g |
|
5 g |
|
2 g, jemne posekaná |
|
0.2 dcl |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
100 g, čerstvé |
|
0.1 dcl |
|
50-100 g |
|
2 g |
|
Postup
-
1
Čestvé huby očistíme a nakrájame na pláty. Nakrájame aj cibulu na stredne veľké kocky.
-
2
Na panvicu pridáme olej a pridáme aj cibuľu, ktorú opečieme.
-
3
Keď cibuľa má zlatú farbu, pridáme nakrájané šampiňóny, oheň dáme na minimálny, na panvicu dáme pokrievku a dusíme okolo 5-10 min, podľa toho, na aké pásiky sme nakrájali huby a koľko ich tam je. Počas dusenia panvicu neotvárame. Keď sú šampiňóny udusené, pridáme rozmiešané vajíčko so soľou a rozmiešame. Plnku prikryjeme.
-
4
Zatiaľ si na palacinkovej panvici spravíme omeletu. Vajcia rozmiešame, pridáme soľ a vegetu. Na panvicu nalejeme olej (podľa potreby), rozohrejeme a na rozohriaty olej vlejeme rozmiešané vajcia. Necháme ich z obidvoch strán upiecť.
-
5
Omeletu otočíme.
-
6
Na jednu časť omlety pridáme pripravenú plnku.
-
7
S druhou časťou omelety prikryjeme plnku.
-
8
Ešte na teplú omeletu nasypeme syr, pažítku a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!
)