. .. .. .. .. .. .
. .

Bravčové na prírodno so šampiňónmi - RECEPT 3975

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 19672 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)


Bravčové na prírodno so šampiňónmi


[ recept č. 3975 zo dňa  ]


Bravčové na prírodno so šampiňónmi


POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové rezne (karé,stehno), čierne korenie, soľ, olej na opekanie, voda, 1 kocka hubového bujónu, solamyl, šampiňóny

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne mierne vyklepeme posolíme a pokoreníme a posypeme troškou hladkej múky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Opečené vložíme do tlakového hrnca zalejeme asi 3 dcl vody, pridáme šampiňóny a bujón. Zavrieme a dusíme 20 min. kto nemá tlakový hrniec do mäkka. Potom zahustíme solamylom a necháme prevrieť. Podávame s ryžou.

a ešte ako dlho sa varí v tlakovom hrnci:
500 g hovädzieho mäsa v celosti: 4 dcl vody – 40 min.
500 g hovädzích rezňov, kociek: 3 dcl vody – 30 min.
500 g bravčového mäsa v celosti: 2,5 dcl vody – 30 min.
500 g bravčových rezňov, kociek: 2 dcl vody – 20 min.
1000 g kurčaťa v celosti: 2 dcl vody – 20 min.
1000 g sliepky: 10 dcl vody – 45 min.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

mäso osolíme, okoreníme posypeme hl. múkou
múčnatou stranou dáme na rozohriaty olej
z druje strany tak isto korenie, soľ, a múka
opečené prelozíme do kuchty
zalejeme asi 2-3 dcl vody pridáme šampiňóny a bujón
zavrieme a varime 20 min.
keď je mäso mäkké zahustíme solamylom
a hotovo


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohový koláč (aj pre začiatočníčky) | Bravčové na prírodno so šampiňónmi | Rýchla štrúdľa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela Š. (dankine) ID 206341 (24.11.2013, 8:50)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.11.2013, 0:01)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (23.11.2013, 20:54)
(Y) (clamp) (K)
ODPOVEDAŤ
Aniko U. (szoke1987@azet.sk) ID 237904 (22.4.2012, 9:33)
8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Monika H. (Monique2008) ID 209826 (30.1.2012, 22:42)
veeeeeeeeeeeeeelmi dobreeee a jednoducheee :-) (clamp)dakujeme
ODPOVEDAŤ
Mária G. (Gulková) ID 102592 (19.6.2011, 17:13)
Velmi lahky a dobry receptik. Velmi nam chutilo celej rodinke. Dakujeme (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ivana H. (iwuskaaa) ID 32507 (20.2.2011, 11:45)
Táto dobrota bude u nás dnes na obed (Y) (Y) |:o) :-p. My to zvykneme robievať častejšie :-), je to veľmi rýchle a chutné papaníčko (clamp) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (20.2.2011, 20:11)
(Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (16.7.2010, 14:36)
no, tak som sa nechala inspirovat receptom. Len masko som nakrajala na kocky a robila tak. :-) Ale ja "frajerka", co ma tlakovy hrniec len par dni som nejak nedoverovala dobe pripravy a pekne som este hadam raz taky cas nechala masko len tak dojst v hrnci, ked som to uz vypla :-$ A hadajte, co sa stalo. Tak rozvarene maso som este nevidela. Vyzera to ako tuniak z konzervy ,-) Takze som do toho supla par trojuholnikovych syrov a zahustila solamylom rozmiesanym v mlieku a je z toho fajn omacka na cestoviny :-) :-) :-) :-D
ODPOVEDAŤ
Eva J. (Efca) ID 46279, mimibazar.sk/Efca1 (12.3.2010, 21:46)
Vyborny recept, uz ho robim po niekolkykrat! Dakujem zan. (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (mariaLT) ID 74477 (18.2.2010, 21:34)
Velmi pekne dakujem! Hladala som inspiraciu....a nasla som ! Velmi nam chutilo! Bolo to uz minuly rok, co som nasla tento recept , a ODVTEDY varim v tlakovom hrnci! (Y) (Y) A je to POHODICKAAAA (clamp) (clamp) Este raz vdaka!
ODPOVEDAŤ
lenka h. (aspekt) ID 87649 (3.10.2009, 21:31)
vyborne nenarocne a jednoduche jedlo
na jednicku
lara
ODPOVEDAŤ
Klaudia U. (Petruskaaa) ID 72887, mimibazar.sk/petruskaaa (17.2.2009, 15:46)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Eva P. (hugino) ID 14163, mimibazar.sk/hugino (8.2.2009, 8:42)
Idem to dnes vyskúšať, naviac som rada, že sa to varí v tlakovom hrnci - na Vianoce som ho dostala a tak som ešte len začiatočník vo varení v tlakom hrnci, tak ma každý recept poteší. :-)
ODPOVEDAŤ
. () ID 0 (24.1.2009, 13:28)
ked mne sa to masko rozpadlo :-(
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘ
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (9.7.2008, 11:25)
Spravili ste mi taká chut na toto uzasne jedlo (zajic) (zajic), ze hnej som nakupila potrebne suroviny, a už varím. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp)
dakujem za super typ. (sampus) (sampus)
dúfam,že bude výborný obedik.
posielame (L)
MARTINA (C) A NIKINKA (child6)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (9.7.2008, 23:19)
Dúfam že chutilo (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (10.7.2008, 21:30)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) velmi chutilo (F) (F) |:o) |:o) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (11.7.2008, 21:18)
:-) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (tynusha) ID 43900 (23.4.2008, 15:19)
Ahoj Martinka, ja žijem v UK a neviem tu solamyl zohnať, nevieš, čím by som to mala nahradiť, alebo to môžem podávať aj bez toho, myslím, že sa s tým nič nestane, nie? (child2)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (25.4.2008, 22:06)
Maťka solamyl je vlastne zemiakový škrob ja to používam namiesto múky ktorá je ťažko stravitelná. V slovniku som našla niečo ako size alebo starch tak skús niečo take najsť ale môžeš zahustiť aj nieakou hotovou zmesou v Anglicku určite maju niečo na zahustenie. (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (26.4.2008, 21:37)
čau dnes som volala sestre ktora bola v anglicku a vraví že
cornflour je na zhusťovanie. :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (15.4.2008, 20:43)
Tak to vyzerá super, jednoduché a výborné. (Y) tuším, že všetko na toto jedielko mám, len *-) neviem aké mám mäsko vytiahnuté, či je to bravčovinka alebo hovädzinka, aký je medzi tým rozdiel okrem toho z akého zvieraťa to pochádza ;-) ale vážne ako to rozoznám *-)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (16.4.2008, 20:36)
tak ja som dnes navarila toto super jedielko (Y) ALE (6) mala som kooooooopec mäsa, plnú veľkú dosku som toho mala, polovičku veľkého hrnca, vravím si, že bude aj zajtra na obed ;-) a predstavte si, že ostalo len 2maličké kúsky a trocha omáčky, tak zajtra varím zas :-$
Bolo to fakt výborné (Y) (Y) (Y) (Y)
a nakoniec to bola bravčovinka ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (16.4.2008, 20:40)
:-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia U. (Petruskaaa) ID 72887, mimibazar.sk/petruskaaa (17.2.2009, 15:45)
(Y) (Y) akurat kuchtim, nenasla som ale u nas v potravinach bujon hríbový a podarilo sa mi tam nechtiac hodit masox, tak uvidime co z toho bude ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (16.4.2008, 19:02)
bravčovina je svetlá a hovädzina červena až tmavo červená :-P a hlavný rozdiel je ako sa dlho varí mäsko kým je mäkké, bravčovina potrebuje menej ako hovädzina
ODPOVEDAŤ
Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (15.4.2008, 20:34)
Výýýborné (Y) (Y) (Y),len nam bolo toho malo :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (16.4.2008, 19:03)
Ja sa tiež tvárim že varím na dva dni no to sa ešte nestalo aby niečo ostalo hihi ;-)
ODPOVEDAŤ
Janica T. (jaji) ID 32636 (25.3.2008, 16:01)
Martinka, koľko ste tam dali toho solamylu? Jana
ODPOVEDAŤ
katarina b. (kajamliko) ID 24862, mimibazar.sk/kajamliko (20.2.2008, 20:35)
dnes som to vyskúšala,jednoduché a véééééľmi chutné (zajic)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (21.2.2008, 11:01)
som rada že chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu