kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)
*♥*Krehké šťavnaté rezne s Bystřickým cestíčkom*♥*
[ recept č. 52736 zo dňa 10.3.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 kuracie rezne, 1 vajco, 3 PL hustého bieleho jogurtu, 2 PL kyslej smotany, vegeta, soľ, hladká múka, trocha mletej papriky, strúhanka, olej na vyprážanie, zopár koliesok mrkvy
POSTUP PRÍPRAVY
Postup je ako pri klasických rezňoch, akurát miesto vajca používame cestíčko, ktoré zabezpečí, že rezníky sú krásne krehké a šťavnaté.... a nemusia ani vylihovať v marináde. Cestíčko sa hodí aj na vyprážanie zeleniny (karfiol, brokolica a také zeleninové všeličo :-) Ja som okrem kuracích pŕs obaľovala aj kuraciu pečienku a nemalo to chybu. Odteraz už robím rezne len takto.
1) Kuracie prsia naplocho prerežeme a jemne naklepeme, osolíme a necháme postáť v chlade. 2) V miske rozmiešame vajco, pridáme jogurt, smotanu, vegetu, soľ,papriku, asi 2,5 PL múky a dobre rozmiešame vidličkou 3) Na linku ku sporáku si pripravíme tri misky a) s múkou, b) s jogurtovým cestíčkom , c) so strúhankou 4) Do panvice dáme olej, rezníky dáme do múky, rýchlo capneme do cestíčka, trocha necháme stiecť a vložíme do strúhanky, ktorú popritláčame k mäsu a hneď vkladáme do rozpáleného oleja. 5) Rezne pomaly vypražíme z obidvoch strán v prítomnosti zopár koliesok mrkvy, ktorú potom vyhodíme. Hotové kladieme na papierové utierky .
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
. |
|
naozaj výborné, krehulky... odporúčam :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Jana S. (jansam) ID 243759 (2.2.2017, 12:23) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (5.1.2014, 7:44) |
vyskúšam dnes |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea F. (andre) ID 1528 (27.12.2013, 11:56) |
Dnes ich idem urobiť znovu ale skúsim ich urobiť plnené syrom a šunkou a tak zabalím do cestička nech je nejaká zmena |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.1.2014, 23:21) |
super nápad Všetko dobré v novom roku želám |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea F. (andre) ID 1528 (7.12.2013, 12:55) |
Fantastické robila som xkrat rezne ani nestíhajú vychladnúť a sú fuč ale z bravčového māsa neboli dobré len z kuracinky budú určite aj vlajkovou ľoďou cez sviatky s opečenými zemiačikmi a kompotikom |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.12.2013, 19:42) |
Áno, u nás tiež budú na sviatky kuracie rezníky so zemiakovým šalátom. Som rada, že ste si ich obľúbili |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela G. (Daniellag) ID 2439, mimibazar.sk/daniellag (10.8.2013, 13:07) |
zaujala ma ta mrkva pri vyprazani ..mozem sa opytat, kvoli comu ju tam davate? |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2013, 13:22) |
Tú mrkvu nakoniec vyhadzujem. Táto finta s mrkvou je z časopisu, kde radili dávať par koliesok mrkvy pri každom vyprážaní čohokoľvek. Aby sa neprepaľoval olej. |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (10.8.2013, 11:13) |
hľadám inšpiráciu na zajtrajšok |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea F. (andre) ID 1528 (10.8.2013, 10:24) |
Perfektné dnes robím znovu lebo mali neskutočný úspech aj u drobca ktorý mäso nemusí tak zjedol na obed dva rezníky. Už ani inak robiť nebudem |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (10.8.2013, 13:18) |
naozaj zjedol dva? super, to musela byť radosť pre Aj ja robievam rezne už len takto Tak teda sa teším, že vám chutilo |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (17.3.2013, 6:56) |
idem ich dnes urobiť k obedu... |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (27.3.2013, 9:45) |
A ako vám chutili ? |
ODPOVEDAŤ |
| Mária S. (atsi) ID 264015 (16.3.2013, 10:04) |
prave hladam napad na zajtra to tmave na fotke su kuracijatra? praveze akurat idem robit tie tvoje gazdovske se slaninku uz osvecene chutne Odlozim si reept lebo teraz nemam bily jogurt ale urobim to nekedy |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2013, 15:11) |
Mária, tak neviem, či si tento nápad použila? Ano, to tmavé je kuracia pečeň, to bledé sú prsia... Dnes som cestíčko použila na obalenie bravč. stehna... mňamka Vôbec som ich už nedávala do strúhanky ako minule tieto kuracie... a bolo to straaašne dobručké To mi poradia jedna kočka na českom MMB. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Mária S. (atsi) ID 264015 (25.3.2013, 11:55) |
Použila , použila a chválim Šnicl z bravčoveho stehna v takemto cestičku nema páru šťavnatý a chutný. Aj som s tym robila morčaci a zas paráda Všetci sme sa olizovali ake to je dobre Tak ti pekne dakujem e a ver mi že som to nerobila naposledy |
ODPOVEDAŤ |
| Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (13.3.2013, 18:41) |
tak ich skúsim |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2013, 15:08) |
anka, vyskúšaj ich... neoľutuješ Ja som dnes robila z bravčového stehna. ma varoval, že jemu zo stehna nechutia rezne, vraj sú suché... Práve preto som použila toto cestíčko... a mäsko som potrela ešte aj prelisovaným cesnakom. No a bola to balada, mäsko bolo super šťavnaté... len som ho robila o chlp dlhšie ako minule tie kuracie... ale bola aj pochvala, takže ja na toto cestíčko nedám dopustiť Práve preto hovorím, že neoľutuješ |
ODPOVEDAŤ |
| Liba B. (babibi) ID 213130 (13.3.2013, 11:33) |
skusím |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.3.2013, 18:25) |
budem rada a myslím, že nebudeš ľutovať |
ODPOVEDAŤ |