Tekvicová štrúdľa - Tajomstvo mojej kuchyne

Tekvicová štrúdľa

Maspoma

Tekvicu nastrúhame, pridáme cukor, škoricu a opražené mandľové lupienky. Cesto rozprestrieme, potrieme rozpusteným maslom, uložíme tekvicovú plnku, podľa chuti posypeme kryš. cukrom a zvinieme. Štrúdľu potrieme maslom a uložíme na plech vymastený tiež maslom. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.

Slaná: Tekvicu nastrúhame. Cibuľku nakrájame a orestujeme na oleji spolu so slaninkou, pridáme tekvicové semienka a nakoniec nastrúhanú tekvicu. Krátko podusíme a dochutíme Dobrotou. Štrúdľové cesto rozložíme, potrieme rozpusteným maslom, uložíme plnku a kozí syr. Štrúdľu zvinieme, potrieme maslom, uložíme na vymastený plech a pečieme rovnako ako sladkú.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 16. 09. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu