Torta s mentolovo-čokoládovým krémom

vlk - fotkavlk, 23. marca 2015
Torta s mentolovo-čokoládovým krémom
Foto: vlk

Príprava je ľahká ako ,,facka" a krém je chuťovo zaujímavý a chutný.Je to vlastne parížsky krém.

Suroviny

Suroviny na mentolový krém:
400 g (alebo iná značka)
400 g (podľa vášho výberu)
800 g
Poleva na vrch čokolády :
100 g (alebo horká)
50 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Do smotany nalámeme čokolády a zmes privedieme do varu.Ja som k rozpustenej čokoláde pridal aj lyžicu kryštálového cukru.Vy si ju musíte ochutnať a posúdiť či ten cukor tam dať a či nie.Keď nám zo dvakrát zabuble, tak je už ok a premiestnime ju do studenej vody kde sa bude chladiť.Po ochladení ju dáme do chladničky na 3 hodny.

    Torta s mentolovo-čokoládovým krémom - obrázok 1
  2. 2

    Po 3 hodinách chladenia by nám mala čokoláda stuhnúť ako je to vidno aj na obrázku.

    Torta s mentolovo-čokoládovým krémom - obrázok 2
  3. 3

    Stuhnutú čokoládovú zmes vyšľaháme na vysokých otáčkach na tuhšiu penu. Pri týchto parížskych krémoch v zásade platí,že čím kvalitnejšia čokoláda tak tým hustejší a samozrejme aj chutnejší krém.Z mliečnymi čokoládami mám zlé skúsenosti ktoré väčšinou končili fiaskom.No ako máte možnosť čítať ,tak mliečnu čokoládu som v recepte použil ako polevu.Pripravil som ju zmiešaním surovín nad parou.Hustotu polevy regulujeme podľa potreby horúcou či dobre teplou vodou.

    Torta s mentolovo-čokoládovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Tortový korpus si spravte prosím vás podľa vášho výberu.Môžete si spraviť orechový,čokoládový,alebo len taký svetlý aký ho mám ja.Ak ju chcete mať krajšiu ako ja tak si odložte krém aj na ozdobenie vrchu torty.Prípadne si ju posypte nejakými farebnými cukríkmi.Torta sa skladuje je v chladničke.

    Torta s mentolovo-čokoládovým krémom - obrázok 4

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia