Pomarančový tunel

Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 28. marca 2013
Pomarančový tunel
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
120 g
1 PL
1/2 bal
Plnka I:
250 ml
60 g
1 ks
100 g
Plnka II:
200 ml
2 ks
1/2 ks
1 PL
1 PL
Cukrový rozvar:
100 ml
20 g
50 ml




Postup

  1. 1


    Cesto: z vajec a cukru vyšľaháme tuhú penu, pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Rozotrieme na mastný papier a pečieme pri teplote 220 °C 5 – 7 minút. Upečený plát pokrájame na tri pásy široké 15/12/10 cm.

  2. 2


    Plnka I: mlieko s cukrom prevaríme, zahustíme pudingom a necháme vychladnúť. Vyšľaháme s maslom. Plnka II: smotanu vyšľaháme s vanilkou, pridáme kôru a pokrájaný pomaranč. Nakoniec zľahka zamiešame napučanú zohriatu želatínu.

  3. 3


    Cukrový rozvar: vodu s cukrom a Sunquickom prevaríme. Pätnásť centimetrov široký plát dáme na papier a natrieme plnku I. Prikryjeme 12 cm širokým plátom. Polejeme rozvarom a opatrne dáme do formy na srnčí chrbát. Stred vyplníme plnkou II, dáme na ňu posledný plát a zaťažíme. Po stuhnutí vyklopíme a pocukrujeme.

Diskusia k receptu

anka246
Pekný sviatočný koláčik, ja robievam sanqickové rezy.
zuzik01
aj mne sa to paci... az na tie nehty... sorry, ale profesionalna kucharka nema mat co taketo nehty...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia