Tento recept som našla v časopise dobré jedlo, trošku som ho pozmenila.
30 ks
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
15 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g, , ja som použila hnedý |
|
100 g |
|
štipka |
|
1 lyžička |
|
120 g |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
150 g |
|
1 ks |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Preosejeme si múku a zmiešame s cukrom, makom, škoricou a citrónovou kôrou. Pridáme maslo, žĺtky. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odležať 1 hodinu.
- 2
Na bielkovú polevu si vymiešame cukor, bielok a citrónovú šťavu. Cesto rozvaľkáme a potrieme polevou.
- 3
Pokrájame na štvorčeky a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Idem ho piect este dnes !
@Marienka 44 - a ako robis Orechove tycinky s bielkovou polevou , Marienka ? Tam sa predsa dava poleva tiez pred pecenim.
Nedavno som piekla niekolko druhov "cookies" na jednu dobrocinnu akciu ktoru organizovala moja dcera/ bolo to v zahranici /. Tie kolaciky sa predavali po 4 ks za nehoraznu cenu - ale islo o charitu a kazdy dal rad peniaze sa domace keksiky .Ked som bola nespokojna s vzhladom niektorych z nich , vsetci ma ubezpecovali , ze je to v poriadku . Vraj "domace kolaciky nikdy nie su dokonale a prave preto su lepsie a kazdy vie , ze ked maju taky nedokonaly tvar , urcite to nie je vyrobene priemyselne !" Takze asi tak....