Lososové muffiny

2010 - bez fotky2010, 22. januára 2011
Lososové muffiny
Foto: 2010

Po uspechu karfiolovych mufinov ma inspirovali Thajske rybacie fasirky, ktore som pomenil a vyrobil lososove muffiny. (Pre varechacov bez fotoaparatu , kvalita mobilov Zobraziť celý popisPo uspechu karfiolovych mufinov ma inspirovali Thajske rybacie fasirky, ktore som pomenil a vyrobil lososove muffiny. (Pre varechacov bez fotoaparatu , kvalita mobilov sa zmenila za posledny rok a fotky su robene najnovsim mobilom ) .

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g  - mrazeny alebo cerstvy
1
1lyzica
podla potreby
1
1 strucik
1lyzica
podla potreby
1/2 lyzicky




Postup

  1. 1

    Inspiraciu som nasiel v Thajskych rybacich fasirkach kde pridavaju zelenu fazulku , ja som dal mrazeny hrasok.Ktory som pripravil podla navodu. Lososa som nasekal na male kusky ( da sa aj rychlo premixovat). Nakrajal na drobno nakrajanu jarnu cibulku a pretlaceny cesnak tak isto koriandrovu vnat.

  2. 2

    Do misky som pridal vsetky suroviny a este pridal thajsku sladku chilli omacku a rozmiesane vajicko ,strujanku a trochu muky a pol lyzicky prasku na pecenie.soli a korenie. A poriadne som zmiesal vsetky suroviny.Zmes som dal lyzicou do vymastenych mufinovych formiciek .Nakoniec posypal trochou struhanky a postrasil olejom.

    Lososové muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Dal piect do vyhriatej rury na cca . 20 minut do zlatista.

    Lososové muffiny - obrázok 3

Diskusia k receptu

evusik
tak rybacie muffinky som ešte nerobila, díky za inšpiráciu.... na fotke to vyzerá super :-)
2010
Zabudol som pripomenut ze boli vyrobene aj z dovodu obmedzovania vyprazania fasirok v nasej domacnosti a co je lepsie na to ako formicky na muffiny a sup do rury skoro be oleja.
jerica
nie len vyzerá výborne, musí chutiť výborne:-))
honestka
vyborny napad, rybacie fasirky roznych druhov mame velmi radi.
cica2
dobrý receptík, vyzerá to supér a aj dobrý nápad dávať do mufinových formiciek
kuchticka
@2010 , toje mafinky lososove vyzeraju nadherne! Dnes som grilovala polovicku lososa - bez koze a kosti - v olivovom oleji so salviou a tymianom (susene z mojej zahradky). tiez spravim mafinky (teda z upeceneho) lososa, len pridam black beens z konzervy a trochu kyselej smotany.
tizian1cat
skvelý recept, mám aj lososa aj mrazený hrášok, potrebovala som len nakopnúť. A tiež nemôžeme vyprážať, cholesterol nepustí..:-))).Díky za ďalší skvelý nápad.
jarco
Takéto jednoduché pečenie sa mi páči, idem zháňať muffinové fiormy. Dovolil som si trochu učesať odkazy v úvode pomocou html kódu.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia