Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami

lucylee - bez fotkylucylee, 10. marca 2011
Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami
Foto: lucylee

Ďalší z receptov Garyho a Georga z programu Master Chef.

Suroviny

125-150 g
1 ČL
250 ml,/plnotučné mlieko
1 ks
2 PL
80 g, rozpustené
2 PL
  štvrťky
  na karamel
 plátok do karamelu
 štipka
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do panvice nasypeme cukor a položíme jablká. Necháme na strednom plameni na sporáku.

    Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami - obrázok 1
  2. 2

    Keď dostaneme túto konzistenciu, vhodíme tam kúsok masla a nalejeme troška vody.

    Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami - obrázok 2
  3. 3

    Takto vyzerá zmes s jabĺčkami, keď je hotová. Na koniec pridáme štipku soli do karamelovej zmesi.

    Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme vajce. Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a do stredu urobíme malý otvor. Nalejeme tam cmar/mlieko a šľaháme. Pridáme cukor a rozpustené maslo. Nakoniec pridáme ricottu. Dáme do chladničky na 1/2 hodinu.

    Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerá ricotta.

    Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami - obrázok 5
  6. 6

    Zmes si dáme do odmerky s pyštekom a robíme lievance na nie príliš horúcej panvici, ktorú sme pomazali olejom. Keď sa začnú v strede robiť bublinky, obrátime na druhú stranu. Na koniec pridáme kúsok masla na dokončenie. Ja som použila panvicu na lievance.

    Horúce lievance s cmarom a karamelizovanými jablkami - obrázok 6
  7. 7

    Ukladáme 3 dolky na seba, ozdobíme jablkami a polejeme karamelom.

Diskusia k receptu

marcy
výborne sa na to pozerá,určite lepšie chutí....vďaka za karamelové jablká :-)
palokuchki
Lievance robim podobne, ale tie karamelizovane jablka som este nerobila. Vyskusam, vyzera to velmi dobreee...
tlustoch
Prepáčte, pýtal som sa v potravinách čo je Ricotta ja neviem , ale ani oni nevedeli
lucylee
@tlustoch ricotta je taliansky druh syra, ktorý sa používa do sladkých jedál, ja som ju kúpila v Tescu, ale majú ju aj v Carrefouri tak sa skúste tam popozerať
jerica
poznám receptík na lievance s cmarom , robievala ich mamina s mliekom, len ja som na ten recept zabudla,teraz si ma nakopla a s tými jablkami je to určite mňamka :-) pridanéi do KK
tlustoch
už teraz si tie lievance spravím lebo mám strašne mlsnú hubu pardon /pusinku/
budim
toto je jeden z dôvodov, prečo sa mi nedarí schudnúť, prečo len zbožňujem kvalitne dobré urobené sladké, zavrieť by ma mali do žaláru!