Hovädzie v soli

eraserhead - fotkaeraserhead, 24. júla 2012

príloha bude stačiť šalát takéhoto druhu

4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

0,5 kg
1 kg
6 vetvičiek
2 vetvičky
1 vetvička
4 vetvičky
2 vetvičky
0,2 l




Postup

  1. 1

    Mäso prešpikujeme vetvičkami rozmarínu.

    Hovädzie v soli - obrázok 1
  2. 2

    Mäso zviažeme a aj navrch a spodok pridáme rozmarín, zalejeme vínom a dáme aspoň hodinu do chladu.

    Hovädzie v soli - obrázok 2
  3. 3

    Bylinky nahrubo nasekáme, použite tie ktoré máte.

    Hovädzie v soli - obrázok 3
  4. 4

    Pred dalšiou úpravou mäso dôkladne osušíme (ak to nespravíte, rozpustí sa časť soli a bude zle), víno si však odložíme. Nasekené bylinky zmiešame so soľou, vrstvu soli dáme na dno nádoby a položíme mäso.

    Hovädzie v soli - obrázok 4
  5. 5

    Celé mäso dôkladne zasypeme bylinkovou soľou. Mäso musí byť úplne zakryté. Množstvo soli závisí od veľkosti mäsa a pekáča. Dáme piecť do vyhriatej rúry 200°C a 20-25minút.

    Hovädzie v soli - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť. Potom opatrne rozoberieme vzniknutú soľnú kôrku. Odstránime špagát a rozmarín, krájame priečne a šikmo na vlákna.

    Hovädzie v soli - obrázok 6

Diskusia k receptu

eva53
takto robíme rybu a kurča, s hoviadkom ma to nenapadlo,môže byť tiež chutné...byliniek sa ti urodilo dosť :-)
letisia
Zaujímavý recept. Stačí iba také krátke pečenie? Musím vyskúšať.
afataga
super, tieto bylinky mam rada, takuto upravu nepoznam, vyskusam
honestka
maso som nerobia ale ryby ano.
ozaj maju zaujimavu chut niekedy vyskusam lebo proces je velmi jednoduchy.
medovnicek
zatiaľ som na soli piekla len kurča, ale táto hovädzinka vyzerá nádherne, postup je výborný a taktiež fotografie sú na 1*
rybarkuchar
Kto neskúšal neuverí. Parádny recept. Vrelo odporúčam. Pečenie v soli má svoje čaro.
irenaw
tiež poznám len rybu v soli, toto sa mi páči ešte oveľa viac. ako pokračovať s tým vínom? nejaká redukcia? či nijako?
zdezda
vyborny recept, ja som takto robila kura na soli, ukladam si
alexdidi
Losos je takto super,kura tiež....tvoj roštenec vyzerá rovnako suprovo,tak už ho len vyskúšať...čoskoro....vďaka za výborný recept



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia