Foto: eraserhead
príloha bude stačiť šalát takéhoto druhu
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso prešpikujeme vetvičkami rozmarínu.
-
2
Mäso zviažeme a aj navrch a spodok pridáme rozmarín, zalejeme vínom a dáme aspoň hodinu do chladu.
-
3
Bylinky nahrubo nasekáme, použite tie ktoré máte.
-
4
Pred dalšiou úpravou mäso dôkladne osušíme (ak to nespravíte, rozpustí sa časť soli a bude zle), víno si však odložíme. Nasekené bylinky zmiešame so soľou, vrstvu soli dáme na dno nádoby a položíme mäso.
-
5
Celé mäso dôkladne zasypeme bylinkovou soľou. Mäso musí byť úplne zakryté. Množstvo soli závisí od veľkosti mäsa a pekáča. Dáme piecť do vyhriatej rúry 200°C a 20-25minút.
-
6
Vyberieme z rúry a necháme 20 minút vychladnúť. Potom opatrne rozoberieme vzniknutú soľnú kôrku. Odstránime špagát a rozmarín, krájame priečne a šikmo na vlákna.
ozaj maju zaujimavu chut niekedy vyskusam lebo proces je velmi jednoduchy.