Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou
Foto: Archív Vojtecha Artza
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
125 g
200 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme a necháme tzv. vypotiť. Poutierame ich kuchynskou utierkou a dáme z oboch strán krátko opiecť. Tak isto opečieme z oboch strán aj kuracie mäso.

  2. 2

    Na mäso položíme dva plátky opečeného baklažánu, osolíme a zakryjeme hrubším plátkom čerstvej mozzarelly a dáme zapiecť pod gril alebo do rozpálenej rúry. Pred podávaním pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Baklažán môžeme potrieť aj strúčikom prelisovaného cesnaku. Takisto môžeme na kuracie mäso položiť aj inú grilovanú zeleninu alebo drvené paradajky.

Diskusia k receptu

janocka77
vyobrne!! masko som osolila, okorenila, potrela cesnacikom a oprazila, poukladala na plech a posypala oreganom, vnatkou, trochu skorice, poukladala opecene baklazany, pokvapkala balzamikom a olivacom, syr, zapiekla a podavala s ryzou a salatom... cela rodinka si pochutnala, dakujem!