Pridať recept

Jablkovo-orieškový koláč

ingrediencie

160 g
hladká múka
80 g
práškový cukor
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
vanilkový cukor
220 g
orechy
120 g
maslo
1 ks
žĺtok
margarin na vymastenie
múka na vysypanie
4 ks
jablko
2 PL
strúhanka opečená na masle
trochu
hrozienka
trochu
škoricový cukor

postup

1.

Do múky dáme práškový cukor, kôru, zomleté orechy a vanilkový cukor. 

 
2.

Potom pridáme rozsekáme maslo, primiešame žĺtok a vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladu stuhnúť.

3.

Stuhnuté cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kotúč rovnako veľký, ako je forma, ktorú vymastíme a vysypeme múkou.

4.

Cesto prenesieme do formy a zo zvyšku cesta si urobíme dookola pás hrubý asi 1 cm.

5.

Potom cesto posypeme opraženou strúhankou, postrúhanými jablkami, hrozienkami a škoricovým cukrom.

6.

Nakoniec na povrchu urobíme z prúžkov cesta mriežky a koláč upečieme dozlatista.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať