Jablkovo-orieškový koláč
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
g
hladká múka
80
g
práškový cukor
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
vanilkový cukor
220
g
orechy
120
g
maslo
1
ks
žĺtok
margarin na vymastenie
múka na vysypanie
4
ks
jablko
2
PL
strúhanka opečená na masle
trochu
hrozienka
trochu
škoricový cukor
postup
1.
Do múky dáme práškový cukor, kôru, zomleté orechy a vanilkový cukor.
2.
Potom pridáme rozsekáme maslo, primiešame žĺtok a vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladu stuhnúť.
3.
Stuhnuté cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kotúč rovnako veľký, ako je forma, ktorú vymastíme a vysypeme múkou.
4.
Cesto prenesieme do formy a zo zvyšku cesta si urobíme dookola pás hrubý asi 1 cm.
5.
Potom cesto posypeme opraženou strúhankou, postrúhanými jablkami, hrozienkami a škoricovým cukrom.
6.
Nakoniec na povrchu urobíme z prúžkov cesta mriežky a koláč upečieme dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.