Piškótová torta
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
6
ks
vajce
1
ks
citrón
50
g
maslo
150
g
lekvár
podľa chuti
krém podľa vlastného výberu
múka a margarín na vysypanie a vymastenie formy
postup
1.
Práškový a vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú šťavu a postrúhanú kôru z citróna miešame asi 20 minút.
2.
Potom pridáme vyšľahaný sneh z bielkov s múkou a roztopeným, vychladnutým maslom.
3.
Cesto premiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
4.
Pečieme ho v predom vyhriatej rúre asi 50 minút.
5.
Hotové cesto necháme vychladnúť, prekrojíme, natrieme ho lekvárom a ľubovľnou plnkou.
6.
Pláty spojíme a tortu dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.