FOTORECEPT: Motýliková torta
20
porcií
260
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
12
ks
vajec
12
PL
kryštálový cukor
12
PL
polohrubá múka
1,5
balíčky
prášok do pečiva
4
ČL
kakao
9
PL
mleté orechy
trochu
orechov na posypanie bokov torty
200
ml
smotany na šľahanie
200
g
čokolády na varenie
200
g
kryštálový cukor
250
g
čerstvé maslo
1
balíček
marcipán
postup
1.
4 žĺtka vyšľaháme so 4 lyžicami cukru, pridáme 4 lyžice múky s polovicou pr. do pečiva, 1 ČL kakaa a zľahka vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov, naposledy pridáme 3 kopcovité lyžice mletých orechov.
2.
Z takejto dávky upečieme 3 korpusy, pričom do jedného z 3 korpusov dáme namiesto jednej čajovej lyžičky kakaa dve. Tento tmavší korpus umiestnime medzi 2 svetlejšie.
3.
Tie naplníme plnkou. Nad parou si rozpustíme v 33 %-nej smotane na šľahanie čokoládu (nesmie vrieť). ). Zmes necháme vychladnúť. Potom vymiešame maslo s cukrom a pridáme do čokoládovej zmesi.
5.
Naplníme korpusy, pričom tmavší korpus dáme medzi svetlejšie. Naplnenú tortu potrieme krémom zvrchu aj zboku.
7.
Tortu prekrojíme na 2 polovice. Potrieme plnkou aj prepolené časti a nakoniec obsypeme orechami aj miesta prekrojenia. Vrch torty ozdobíme natenko rozvaľkaným marcipánom Dr. Oetker. Ozdobiť môžeme ľubovoľne podľa vlastnej fantázie, napr. farebne dotvorenou bielkovou penou s práškovým cukrom (ako pri medovníkoch), rôznymi cukríkmi... Ak nám zvýši trochu marcipánu, môžeme použiť na dozdobenie okolo torty atď.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
simonaszolnoki
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.