FOTORECEPT: Černicový koláč z kukuričnej polenty
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
černice
250
g
kukuričná polenta
200
g
maslo
150
g
trstinový cukor
4
ks
vajce
100
g
mleté vlašské orechy
2,5
KL
kypriaci prášok do pečiva
150
ml
sójový jogurt
1/2
ks
pomaranč
Na ozdobu
100
g
nasekané vlašské orechy
postup
1.
Vo väčšej mise vyšľaháme maslo s cukrom do svetlého nadýchaného krému. Potom opatrne zašľaháme po jednom vajíčka.
2.
Ešte na začiatku černice zmiešame s 50 g polenty a odložíme.
3.
K vyšľahaným vajciam s cukrom a maslom primiešame 200 g polenty, mleté orechy, kypriaci prášok, jogurt, šťavu z 1/2 pomaranča a černice zmiešané s polentou.
5.
Cesto vylejeme do tukom vymazanej tortovej formy s priemerom 23 cm. Vrch posypeme nasekanými orechami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.