FOTORECEPT: Horúce kocky
30
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
6
ks
vajcia
3
PL
polohrubá múka
1
ks
zlatý klas DrOetker
2
ČL
kypriaci prášok do pečiva DrOetker
6
PL
cukor práškový
Sirup
1,5
dl
prevarená voda
1
dl
rum
podľa chuti
sirup červený
Plnka
1
liter
mlieko
3
ks
vanilkový puding DrOetker
2
ks
vanilkový cukor DrOetker
4
PL
kryštálový cukor
100
g
horká čokoláda
250
g
jemný tvaroh
1/4
liter
šľahačka
dlhé piškóty
želatína
1
ks
číra želatína
podľa chuti
kryštálový cukor
trochu
červené potravinárske farbivo
postup
1.
Najsamprv si pripravíme želatinu podľa návodu s pridaním cukru.Je dobré si ju pripraviť deň vopred,aby dobré stuhla.
2.
Bielky vyšľahám,pridám cukor,postupne žltky a do vyšľahaného pridám zmiešanu múku so zlatým klasom a kypriacim práškom.Vylejem na plech vystlaný papierom a upečiem.
5.
Z piškoty odstraním papier,jemne narežem vrch piškoty,aby lekvar do nej vsiakol a lekvár rozotriem na celý piškot.
6.
Puding rozdelím na polovicu, do jednej pridám čokoládu a do druhej tvaroh.ešte do horúceho pudingu a zamiešam,až sa čokoláda vstrebe.
7.
Tmavý puding vylejem na piškotu potretú lekvárom a rozotriem na celý plat,a to poukladám namáčané piškoty v sirupe a na piškoty svetlú tvarohovú plnku.Rozotriem a dám stuhnúť do chladu.
8.
Po stuhnutí vyšľahám šľahačku a rovnomerne rozotriem na celý koláč.
9.
Koláč najprv pokrájam na úhľadné kocky,na to porozkladám želatinu,pokrájanú na kocôčky.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.