Zemiakový paprikáš
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
50
g
olej
1
pohár
lečo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mletá červená paprika
1
zväzok
cibuľa
2,5
dl
kyslá smotana
20
g
hladká múka
trochu
bobkový list
postup
1.
Na oleji speníme mladú cibuľu aj s vňaťou pokrájanou nadrobno, pridáme mletú červenú papriku, soľ, bobkový list, očistené zemiaky pokrájané na kolieska, podlejeme vodou a dusíme.
2.
Neskôr pridáme trocha pokrájaného leča a dodusíme.
3.
Nakoniec prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múku, a ešte krátko povaríme. Podávame s čiernym chlebom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.