FOTORECEPT: Marhuľový koláč s čokoládovým tajomstvom
12
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
špaldová múka
1/2
kocka
kvasnice
1
PL
cukor
500
ml
ryžové mlieko
Posýpka
50
g
cukor
50
g
špaldová múka
50
g
Hera
1
PL
kakao
Obloha
800
g
marhule
150
g
čokoláda na varenie
postup
1.
Kvasnice posypeme cukrom (1KL) a zalejeme teplým mliekom. Necháme napučať.
2.
Do misy dáme múku, cukor, napučané kvasnice a zalejeme zvyšným mliekom. Spracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na teplé miesto nakysnúť.
3.
Po vykysnutí cesto prenesieme na olejom vymastený plech a rozvaľkáme. Marhule rozpolíme na polovice a odkôstkujeme. Na cesto poukladáme kocky čokolády a na každú čokoládu uložíme polovicu marhule.
4.
Z masla, cukru a múky a kakaa spracujeme rukami posýpku, ktorou posypeme koláč.
5.
Pečieme 40 minút pri teplote 200 stupňov.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.