Karfiolové fašírky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
mrazený karfiol
200
g
dusená šunka alebo saláma
200
g
syr Eidam
3
ks
vajce
8
PL
strúhanka
2
PL
hladká múka
2
ČL
vegeta
na špičku noža mleté biele korenie
olej na vyprážanie
strúhanka na obaľovanie
soľ
postup
1.
Postup: Karfiol uvaríme v slanej vode do mäkka. Precedíme a necháme vychladnúť.
2.
Šunku pokrájame na malé kocky, syr postrúhame, vložíme do misky. Pridáme vychladnutý karfiol, celé vajcia, mleté biele korenie, vegetu, hladkú múku a strúhanku. Dôkladne premiešame. Ak by sa nám zdala masa príliš riedka, môžme pridať ešte strúhanku.
3.
S navlhčenými rukami si urobíme guličky asi vo veľkosti vajca. Z množstva je 20 kusov. Mierne roztlačíme v strúhanke a vypražíme v horúcom oleji do zlatista. Najlepšie je ich vyprážať vo fritéze. Podaváme s rôzne upravenými zemiakmi alebo zeleninou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.