Čokoládová torta
12
porcií
165
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
200
g
kryštálový cukor
150
g
polohrubá múka
20
g
kakao
6
ks
vajce
trochu
kypriaci prášok do perníka
Krém
400
ml
šľahačka
400
g
horká čokoláda
1
pohár
marhuľový džem
3
ks
banán
1
balíček
okrúhle piškóty
250
ml
šľahačka
120
g
horká čokoláda
1,5
PL
práškový cukor
1
PL
kakao
1
ČL
rum
postup
1.
Korpus: Bielka oddelíme od žltkov a vyšľaháme na tuhý sneh, postupne pridávame cukor, žltka, múku s kypr. práškom a kakao. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme na 160 st. asi 40 minút.
2.
Krém: Smotanu s čokoládou uvaríme za stáleho miešania na slabom ohni, necháme vychladnúť (najlepšie na noc) a vyšľaháme.
3.
Korpus prerežeme na 3 pláty, každý z nich potrieme džemom, na prvý uložíme piškóty namočené v káve, potrieme polovicou krému, dáme ďalší korpus, naň poukladáme kolieska banánu, znova krém a zakryjeme posledným korpusom.
4.
Celý tortu omažeme tenkou vrstvou krému a dáme vychladiť.
5.
Navrch som dávala takúto čokoládovú penu: 100 ml šľahačky dáme prevariť, preložíme nad paru aby to neprihorelo a pridáme 120 g čokolády, 1,5 PL práš. cukru, 1 PL kakaa a 1 ČL rumu, premiešame, roztopíme a necháme vychladnúť. Zvyšnú šľahačku (150 ml) si vyšľaháme a spojíme s vychladnutou čokoládou. Dáme na 6 - 8 hodín do chladničky a vylejeme na tortičku. Boky a vrch si môžeš ozdobiť jak je libo.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vava06
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.