Krtkova torta
12
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
160
g
kryštálový cukor
140
g
hladká múka
15
g
preosiate kakao
1
ČL
sóda bikarbóna
500
ml
plnotučné mlieko
2
ks
Zlatý klas
5
PL
kryštálový cukor
3
ks
vanilkový cukor
250
g
jemný tvaroh
100
g
Hera
2
ks
banánov
50
g
práškový cukor
postup
1.
Žĺtky oddelíme od bielkov. Najskôr si vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru a potom vymiešame žĺtky so zvyšnými 80 g cukru a 5 lyžicami vriacej vody. Múku, kakao a sódu bikarbónu zmiešame a pridáme k žĺtkam. Zamiešame a potom zľahka vmiešame sneh z bielkov.
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť na 20-25 minút.
3.
Pokračujeme s prípravou krému. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu s kr. cukrom a 2 vanilkami, necháme vychladnúť. V miske si vymiešame tvaroh s Herou, vanilkou a práš. cukrom (podľa chuti). Do zmesi pomaly všľaháme vychladnutý puding.
4.
Keď je korpus vychladnutý, vydlabeme z neho prostriedok. Vydlabaný korpus rozmrvíme do nejakej misky. Banány pokrájame na kolieska a poukladáme na vydlabaný korpus.
5.
Pripravený krém nanesieme kopcovito na korpus s banánmi. Nakoniec celú tortu posypeme rozmrveným korpusom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
simonaszolnoki
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.