Ovečky
30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
1
balíček
venčeky Dr Oetker
250
ml
voda
125
g
margarín
3
ks
vajce
Na krém
zmes na prípravu krému Dr Oetker
650
ml
mlieko
150
g
zmäknuté maslo
60
g
práškový cukor
Na ozdobenie
2
balíčky
Poleva svetlá Dr.Oetker
100
g
strúhaný kokos
1
balíček
Marcipán Dr.Oetker
1
PL
preosiate kakao
1
balíček
Tubičky na zdobenie Dr.Oetker
100
g
mandľové lupienky
Ešte potrebujeme
2
ks
plech na pečenie
cukrárske vrecko so zdobiacou trubičkou
elektrický ručný šľahač
postup
1.
Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Pomocou dvoch KL nanesieme na vymastené plechy 30 kôpok s veľkosťou vlašského orecha. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút.
2.
Pri pečení prvých 15 minút rúru neotvárame! Po upečení necháme vychladnúť.
3.
Zo zmesi na prípravu krému pripravíme krém s mliekom, maslom a cukrom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme krémom. Pomocou trubičky do každej guľôčky vytvoríme otvor a naplníme krémom.
4.
Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Pomocou štetca alebo pierka potrieme guľôčky svetlou polevou, obalíme v kokose a necháme zatuhnúť na papieri na pečenie.
5.
Marcipán zmiešame s kakaom a vytvarujeme 30 hlavičiek, ktoré pripevníme pomocou polevy na telíčka. Tubičkou nakreslíme ovečkám oči, papuľku a uška urobíme z mandlí.
6.
Elektrická rúra: 200 °C, teplovzdušná rúra: 180 °C, plynová rúra: stupeň 4.
7.
Tip: Guľôčky môžeme obaliť aj v lúpaných mletých mandliach.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.