Vianočný medovník
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hladká múka
4
ks
vajce
320
g
práškový cukor
320
g
tuk
7
PL
med
1,5
KL
sóda bikarbóna
1,5
PL
rum
1
KL
mletá škorica
1
balíček
perníkové korenie
postup
1.
Všetky suroviny vymiesime do vláčneho cesta, ktoré sa nesmie lepiť, a necháme 3 h v chlade odstáť.
2.
Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov doružova.
3.
Po upečení necháme medovníky vychladnúť. Potom ich môžeme ozdobiť cukrovou alebo čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.