FOTORECEPT: Tvarohový mriežkový koláč
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
25
g
droždie
1/2
liter
mlieko
2
PL
cukor
2
ČL
soľ
1,5
dl
olej
350
g
hladká múka
400
g
polohrubá múka
Plnka
4
dl
mlieko
200
g
cukor
2
ks
vajce
1/2
kg
hrudkovitý tvaroh mäkký
2
hrste
hrozienka
2
ks
Zlatý klas
50
g
maslo
trocha rumu
vajce na potretie
postup
1.
Rozpis surovín je na dva plechy. Podľa uvedených surovín si pripravíme klasickým spôsobom cesto. Necháme ho vykysnúť a po vykysnutí ho na doske prehnetieme a zakryjté utierkou ho necháme podkysnúť. Potom cesto rozdelíme na polovicu.
2.
Obidva polovice ešte rozdelíme tak, že si z cesta oddelíme 1/3 a necháme trocha podkysnuť.
3.
Potom väčšie polky rozvaľkáme vo veľkosti plechu, cesto preložíme na pomastený plech a naň nanesieme plnku.
4.
Potom menšie časť cesta rozvaľkáme na tenko a mriežkovacim valčekom urobíme mriežka a položíme na plnku. Ak nemámame valček, tak mriežky urobíme radielkom.
6.
Kým nám cesto kysne, tak si pripravíme plnku. Plnku si urobíme tak, že si bielka oddelíme od žltok a žitka pridáme do mlieka. K tomu pridáme zlatý klas a cukor. Uvaríme puding.
8.
Do horúceho pudingu pridáme maslo a miešame, kým sa nevstrebe do pudingu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.