Kelovo-karfiolové karbonátky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrkva
100
g
kel
150
g
karfiol
1
ks
vajce
20
g
hladká múka
100
g
strúhanka
150
mg
tuk
20
dkg
hladká múka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2
ks
vajce
50
dkg
strúhanka
postup
1.
Zeleninu pokrájame na kúsky a uvaríme osolenej vode do polomäkka,scedíme a necháme odkvapkať.Vychladnutú zomelieme na mäsovom strojčeku,pridáme vajce,múku,soľ,mleté korenie a strúhanku,aby vznikla tuhšia masa.
2.
Z masy sformujeme karbonátky,ktoré obalíme v múke,vajci a strúhanke a vypražíme na horúcom tuku.Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.