Tvarohový koláč s hrozienkami
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
350
g
hrubá múka
250
g
práškový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
vajce
200
g
kyslá smotana
200
ml
mlieko
500
g
hrudkovitý tvaroh
1
balíček
vanilkový cukor
50
g
hrozienka
50
g
marhuľa
80
g
rozpustené maslo
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a práškovým cukrom. Vajíčka vymiešame s kyslou smotanou, pridáme mlieko a zľahka obe hmoty spojíme.
2.
Polovicu cesta nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miske si zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, hrozienka, sušené marhule a tvarohovú zmes poriadne premiešame. Na cesto navrstvíme tvarohovú zmes, zakryjeme ju druhou polovicou cesta a dáme piecť do vyhriatej rúry. pečieme približne 30 minút pri teplote 175°C. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.