Pridať recept

Korenené zemiakové žemličky

40
porcií
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
pšeničná múka
100 g
syr Gouda
120 g
slnečnicové semienko
1 ks
vajce
1 KL
majoránka
čierne korenie
muškátový orech
1 KL
soľ
1 zväzok
pažitka
2 strúčiky
cesnaku
1 kg
zemiaky
olivový olej

postup

1.
Zemiaky budeme variť 30 až 40 minút, potom ich ošúpeme a horúce pomiesime alebo pretlačíme. Cesnak očistíme a pokrájame ho najemno. Pažítku umyjeme, osušíme a potom nakrájame.
 
2.
Zemiaky, ktoré nám vychladli vypracujeme s korením, cesnakom, muškátovým orieškom, rozdrvenou majoránkou, vajcom , pažítkou, syrom a múkou na tvárne a mäkké cesto. Ak je potrebné pridáme aj múku. Olejom potrieme plech a rúru si vyhrejeme na 220°C.
3.
Pomúčenými rukami cesto rozdelíme asi na 40 porcií a urobíme z nich okrúhle žemličky. Na oboch stranách ich obalíme slnečnicovými semienkami a trochu ich môžeme popritláčať.
4.
Žemličky postupne rozdelíme na plech, pokvapkáme ich olejom a budeme piecť 25 až 30 minút na strednej priečke rúry. Najlepšia chuť žemličiek je ak ich čerstvo vytiahneme z rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...