Orechová torta DIA
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
5
ks
stévia
4
PL
hrubá múka
100
g
solamyl
100
g
mleté orechy
1
PL
kakao
trochu
mleté vlašské orechy
Krém
500
ml
mlieko
2
balíčky
puding zlatý klas
5
ks
stévia
250
g
rastlinný tuk
2
PL
práškové sladidlo
trochu
kakao
4
PL
mleté orechy
postup
1.
Z mlieka, práškového pudingu a stevie (tabletky prírodného sladidla) uvaríme hustejšiu kašu. Maslo vymiešame s práškovým sladidlom do peny a zmiešame ho s vychladnutou kašou. Pridáme trochu kakaa, orechy a celý krém vymiešame.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, natrieme ho krémom, posypeme nasekanými vlašskými orechmi a posypeme troškou práškového sladidla.
3.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. V troške vode rozpustíme sladidlo a pridáme ho k snehu. Ďalej primiešame žĺtky a nakoniec múku, škrobovú múčku, orechy, prášok do pečiva a kakao. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na strednej teplote.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.