Kávová torta s čerešňami
8
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
125
g
maslo
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
štipiek
soľ
2
ks
vajce
200
g
polohrubá múka
50
g
solamyl
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
KL
instantné kapučíno
2
KL
kakao
4
PL
mlieko
1
PL
mandľový likér
Plnka
250
g
višne
150
ml
višňová šťava
1
PL
solamyl
2
PL
kryštálový cukor
1/2
ks
celá škorica
1/2
ks
citrón
Krém
6
ks
želatína
400
g
tvaroh
2
balíčky
vanilkový cukor
150
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Na kocky nakrájané maslo vymiešame s cukrom a štipkou soli. Pridáme vanilkový cukor, vajcia a všetko poriadne premiešame. Nakoniec vmiešame múku, solamyl, prášok do pečiva, instantné kapučíno, kakao, mlieko a dôkladne premiešame celé cesto. Vylejeme ho do formy na tortu, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160°C približne 50 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, popicháme ho vidličkou a polejeme likérom.
2.
Višne scedíme a zbavíme kôstiek. Cukor, citrónovú kôru, škoricu uvaríme približne v 100 ml višňovej šťavy. Potom škoricu aj citrónovú kôru vyberieme. Šťavou zalejem višne, pridáme solamyl rozmiešaný v zvyšnej šťave a krátko všetko povaríme. Krém natrieme na pripravený korpus a necháme ho vychladnúť.
3.
Plátky želatíny zalejeme 120 ml vody a rozpustíme ich vo vodnom kúpeli. Tvaroh zmiešame s cukrom, vyšľahanou šľahačkou, vlažnou napučanou želatínou a všetko spolu dôkladne premiešame. Krém natrieme na tortu a necháme ju stuhnúť v chladničke. Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými višňami a poprášime kakaom alebo nastrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.