Svieža broskyňová torta
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
vajce
8
PL
práškový cukor
8
PL
polohrubá múka
trochu
maslo na vymastenie formy
250
ml
smotana na šľahanie
2
balíčky
vanilkový cukor
2
PL
kakao
700
ml
broskyňový kompót
1
hrsť
mandľové lupienky
postup
1.
Žĺtky zmiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne vmiešame múku a zľahka tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Upečieme v stredne vyhriatej rúre.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 3 časti. Na prvý plát uložíme polovicu nadrobno nakrájaných broskýň. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a tretinu natrieme na broskyne. Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Vrchný plát natrieme zvyšnou šľahačkou aj z boku a posypeme mandľovými lupienkami.
3.
Tortu necháme stuhnúť v chladnička poprípade ju ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.