Orechová torta s broskyňami
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
uvarené vajce natvrdo
180
g
kryštálový cukor
8
PL
voda
120
g
mleté vlašské orechy
150
g
múka
1
PL
kakao
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ
Plnka
2
PL
rum
250
ml
kyslá smotana
120
g
práškový cukor
4
PL
orechy
1
konzerva
broskyňa
Na ozdobu
1
hrsť
mleté vlašské orechy
postup
1.
Žĺtky zmiešame s cukrom a vodou do hustej peny. Po troške pridávame orechy, múku, kypriaci prášok, kakao a soľ. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh pripravený z bielkov. Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 165°C.
2.
Upečený korpus vyberieme a necháme vychladnúť. Rozkrojíme ho na dve časti, popicháme vidličkou a pokvapkáme rumom. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom a mletými orechmi. Spodnú časť korpusu natrieme približne polovicou krému, poukladáme naň nakrájané broskyne a zakryjeme ich druhou časťou korpusu. Vrch a boky natrieme zvyšným krémom a celú tortu posypeme mletými orechmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.