Pridať recept

Tvarohový koláč s jahodami

ingrediencie

Cesto

1 štipka
prášok do pečiva
200 g
múka
1 ks
žĺtok
1 PL
vajce
100 g
maslo
100 g
cukor

Plnka

100 g
maslo
150 g
cukor
500 g
nízkotučný tvaroh
3 ks
vajce
citrónová šťava
citrónová kôra
1 ks
vaječný bielok
500 g
jahody
50 g
škrobová múčka
150 g
pochúťková smotana
1 balíček
želatína
1 PL
vajce
1/8 liter
smotana na šľahanie

postup

1.
Na začiatok si z prísad pripravíme linecké cesto, ktoré necháme odležať v chladničke.
 
2.
Oddelíme žĺtky od bielkov. Na penu vymiešame cukor s maslom a potom pridáme strúhanú citrónovú kôru a šťavu, žĺtky. Premiešame s tvarohom a smotanou. Z bielkov si ušľaháme sneh a spolu so škrobovou múčkou ho vmiešame do tvarohovej masy. Rúru si predhrejeme na 180°C.
3.
Odležané cesto si vyvaľkáme a vyložíme ním formu, ktorú sme pred tým vymastili. Forma by mala mať priemer 28 cm. Predpečieme si korpus na 15 minút a potom ho naplníme tvarohovou zmesou. Následne koláč pečieme hodinu na spodnej mriežke rúry.
4.
Jahody najskôr umyjeme, potom rozpolíme a pripravíme si aj polevu. Na vrch koláča rozložíme jahody, potom ich polejeme polevou a necháme stuhnúť. Vyšľaháme si hustú šľahačku spolu s vanilkovým cukrom, a potom ju natrieme na vrch koláča.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a bez masla:
2x šťavnatý čokoládový koláč bez vajec a masla: Neostane ani kúsok!
Svet jednoduchých koláčov ponúka nekonečné možnosti kombinácií a na samom čele tohto spektra stoja...
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Univerzálna zmes na sladké pečenie
Trvanlivá zmes na sladké pečenie: S ňou budú vaše lievance či sušienky hotové raz-dva!
Príprava všestranne použiteľnej zmesi trvá len pár minút, ušetrí vám čas i peniaze. Znie to neuveriteľne,...