Teľacie líčka na pive
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
teľacie líčka
2
ks
mrkva
1
ks
mletý zázvor
1
ks
petržlen
2
ks
cibuľa
2
PL
paradajkový pretlak
1
liter
čierne pivo
divoké korenie
bouquet garni
soľ
postup
Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme cibuľu, paradajkový pretlak, divoké korenie a ďalej restujeme asi 10 minút, potom zalejeme vodou a pivom. Očistené líčka osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji zo oboch strán. Potom ich dáme aj s výpekom do už vriaceho vopred pripraveného základu s koreňovou zeleninou. Pridáme boquet garni a dusíme na miernom ohni cca 1,5 hodiny domäkka. Následne líčka vyberieme a očistíme od prebytočného tuku. Vývar na miernom ohni pomaly varíme a stále zbierame vystupujúci tuk, až kým nezískame karamelovú konzistenciu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.