Pizzové koláčiky s hríbami
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
hladká múka
štipiek
soľ
15
g
droždie
150
ml
vlažné mlieko
1
PL
olivový olej
Obloha
4
PL
kečup
20
g
suchá saláma
100
g
syr Gouda
250
g
hríby
trochu
čerstvá bazalka
50
g
cherry paradajky
1
PL
maslo
postup
1.
Huby očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Opražíme ich na rozpálenom masle, dochutíme soľou a necháme vychladnúť.
2.
Vo vlažnom mlieku necháme rozpustiť droždie, ktoré pridáme k múke spolu s olejom a so štipkou soli. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho chvíľu nakysnúť. Potom ho rozdelíme na viac častí a z každej vytvarujeme placku. Preložíme ich na vymastený plech potrieme olejom, kečupom, posypeme trochou nastrúhaného syra, obložíme suchou salámou, opečenými hríbmi a zvyšným nastrúhaným syrom.
3.
Pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava. Ozdobíme čerstvou bazalkou a sherry paradajkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.