Jablkovo-višňový koláč so želatínou
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
kryštálový cukor
1
hrnček
kyslá smotana
1/2
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
1
hrnček
jablko
1/2
hrnček
višne
štipiek
mletá škorica
Poleva
500
ml
višňová šťava
1
PL
kryštálový cukor
1
balíček
puding zlatý klas
postup
1.
Vo väčšej mise zmiešame múku, kypriaci prášok, kryštálový cukor, kyslú smotanu, mlieko a olej. Ďalej pridáme nastrúhané jablká, višne pokrájané na menšie kúsky a dochutíme škoricou. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút.
2.
Polovicu šťavy spolu s kryštálovým cukrom dáme variť do kastróla. V zvyšnej šťave rozmiešame Zlatý klas a primiešame do vriacej šťavy. Za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme z ohňa. Necháme trochu vychladnúť a hmotu nalejeme na vychladnutý koláč.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.