Pečené husacie stehná
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
husacie stehná
podľa chuti
soľ
8
strúčikov
cesnaku
1
ks
cibuľa
1
kg
zemiaky
2
stonky
petržlenová vňať
1
ks
pór
postup
1.
Rúru zohrejeme na 180 stupňov. Stehná očistíme, osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča a podlejeme 1/2 litrom vody. Poukládame okolo strúčiky cesnaku a prikryjeme a dusíme asi 1 hod.
2.
Kým sa mäso pečie očistíme cibuľu a pór nakrájame na tenké pásiky. Zemiačky pokrájame na menšie kocky. Stehná preložíme do väčšieho pekáča a pridáme cibuľu, pór a zemiačky. Pokvapkáme výpekom a nezakryté pečieme zhruba 35min.
3.
Keď už je mäsko hotové poukladáme okolo zemiaky. Stehná posypeme pórom a petržlenovou vňaťou.
4.
TIP: Podávať k stehnám sa môže aj miešaný šalát, kyslé prílohy alebo dusená červená kapusta. DOBRÚ CHUŤ!
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.