FOTORECEPT: Mrkvovo-čučoriedková torta zo špaldovej múky
12
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
5
ks
vajce
100
g
cukor
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
citrón
500
g
mrkva
150
g
orechy
150
g
kokos
180
ml
olej
200
g
hladká (špaldová) múka
20
g
sóda bikarbóna
1/2
KL
soľ
Plnka
500
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
puding
1
PL
fernet
500
ml
ryžové mlieko
čučoriedka
černicový džem
Na vysypanie plechu
maslo
špaldová strúhanka
postup
1.
Najprv vyšľaháme vajcia s klasickým a vanilkovým cukrom.
2.
Potom pridáme citrónovú kôru a šťavu z citrónu.
3.
Pomleté orechy opečieme na sucho na panvici (asi 3 minúty) a pridáme ich do cesta.
4.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, kokos, múku a všetko poriadne premiešame.
6.
Vznikne nám krásne, voňavé cesto, ktoré vylejeme do formy (vopred sme si ju vymastili a vysypali strúhankou).
7.
Pečieme pomaly, asi 40 minút pri teplote 180-200 stupňov. Cesto bude upečené, ak sa bude odliepať od krajov a na dotyk tuhé. Prípadne strčte doňho špáradlo a keď sa naňho nebude nič priliepať, korpus je hotový :)
8.
Medzitým, čo sa nám bude korpus piecť, si urobíme jednoduchú plnku: Urobíme si puding z mlieka a prášku. Nepridávame žiaden cukor (keďže šľahačka bude dostatočne sladká).
9.
Potom vyšľaháme šľahačku do tuha.
10.
Vychladnutý puding a šľahačku spojíme a primiešame 1 PL fernetu.
12.
Korpus rozdelíme na polovicu (šikovné gazdinky môžu aj na tri časti, ale chce to opatrnosť). Každý kus korpusu polejeme černicovou šťavou z kompótu (asi 3 PL).
13.
Potom ho potreime černicovým džemom a pridáme šľahačkový krém.
14.
Rozvnomerne plnku rozotrieme a posypeme čučoriedkami. Priložíme druhý plát (ak sme si korpus rozdelili na 3 časti, tak postup opakujeme, ak iba na dve časti, prikryjeme korpusom a už iba potrieme šľahačkou).
15.
Na záver môžeme tortu posypať grankom. Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín, nech sa spoja chute :)
16.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.