Piškotová torta s orechovou plnkou pre dcérku
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
kryštálový cukor
4
ks
vajce
2
dl
studená voda
2
dl
olej
250
g
hladká múka
1
balíček
vanilkový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
2
balíčky
čokoláda na varenie
2
balíčky
tortova p
šľahačka v spreji
1
balíček
lentilky na ozdobenie
120
g
mleté vlašské orechy
100
g
práškový cukor
maslo
postup
1.
Žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto, pridáme vodu a olej a pekne premiešame. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva a nakoniec postupne primiešame sneh z bielok.
2.
Formu zvyčajne ešte vymastím olejom a trošku mukou poprášim. Pečiem na 180 stupňoch (elektrická rúra). Ja nehavam tak cca 35 minut. Potom pichnem špilkou a ak je uz sucha vo vnutri beriem von. Robila som v okruhlej forme na tortu.
3.
Cestičko sa mi pekne vyklopilo, prekrojime na dve az tri časti a začneme naplnať orechovou plnkou.
4.
Plnku urobime - orechy pomlete zmiešame s maslom a cukrom a riadne vymiešame aby maslo neostalo vobec hrudkate a miešame a miešame. Tortu naplníme a poskladáme na seba korpusy.
5.
Dame nad vodnu lazen roztopiť čokoládu s kuskom masla. Touto zmesou potrieme celu tortu a nechame vychladnuť. Nakoniec ozdobíme šlahačkou a dáme lentilky, mozte skusiť aj gumene medvedíky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.