Čučoriedkový koláč s mandľovou drobeničkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
20
g
droždie
150
ml
mlieko
1
ČL
krupicový cukor
100
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce na potretie
1
ks
citrónová kôra
štipiek
soľ
trochu
maslo na vymastenie
Náplň
800
g
čučoriedka
100
g
med
Drobenička
60
g
maslo
40
g
kryštálový cukor
20
g
vanilkový cukor
80
g
polohrubá múka
80
g
mleté mandle
postup
1.
Droždie s lyžičkou cukru vymiešame do hladkej kaše, zalejeme vlažným mliekom, zaprášime trochou múky, zamiešame, prikryjeme utierkou a necháme 10-15 minút odstáť.
2.
Do kvásku pridáme múku, 2 žĺtky, rozpustené vlažné maslo, štipku soli, citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto, zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme cca 45 minút kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto vytvarujeme rovnomerne na maslom vymastenom plechu. Na cesto vložíme čučoriedky zmiešané s medom. Čučoriedkovú zmes zasypeme mandľovou drobeničkou, okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 170°C 20-30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.