Jahňací steak so zeleninou na provensálsky spôsob
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
1
ks
šalotka
1
ks
zelená paprika
2
ks
cukina
1
ks
fenikel
2
strúčiky
cesnaku
4
KL
provensálske bylinky
4
ks
jahňacia kotleta
2
PL
tapenáda z čiernych olív
2
ks
paradajka
postup
1.
Vo väčšej panvici s hrubým dnom rozpálime 2 lyžičky oleja. Opražíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu, na kocky pokrájanú papriku, cukiny, fenikel, prelisovaný cesnak a provenálske bylinky. Na strednom ohni pražíme približne 10 minút za občasného premiešania.
2.
Kým sa zelenina praží, jahňacie kotlety potrieme zvyšným olejom a dochutíme ich soľou, korením. Paražím ich na mriežkovanej panvici z oboch strán približne 8 minút. V strede by mali byť mierne ružové.
3.
K zelenine pridáme nadrobno nakrájané paradajky, tapenádu z čiernych olív a na miernom ohni necháme prejsť varom. Potom pridáme kotlety a môžeme podávať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.