FOTORECEPT: Bravčové karé so šampiňónovo-cibuľovou omáčkou
5
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčové karé
Marináda
1
PL
kremžská horčica
2
PL
olivový olej
1
KL
tymian
3
strúčiky
cesnaku
soľ
Omáčka
1
PL
maslo
300
g
šampiňóny
3
ks
cibuľa
1
PL
worchesterská omáčka
1
PL
citrónová šťava
1
KL
tymian
500
ml
sójové mlieko
postup
1.
Mäso umyjeme a z každej strany osolíme. Na marinádu zmiešame v pohári horčicu, olej, tymián a pretlačený cesnak.
2.
Marinádou potrieme mäso zo všetkých strán.
3.
Mäso sprudka opečieme na suchej panvici a preložíme na pekáč.
4.
Zalejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme 60 min. pri teplote 180 stupňov. Potom alobal odstránime a pečieme cca 20 min. pri 200 stupňov, až nám vznikne chrumkavá kôrka.
5.
Na panvicu, kde sme opekali mäso, pridáme maslo a opražíme na ňom cibuľu.
6.
Potom pridáme na malé kúsky nakrájané šampiňóny a smažíme 5 min.
7.
Zmes zalejeme vodou, pridáme 1-2 KL soli, citrónovú šťavu, worchesterovú omáčku a dusíme 15 min.
8.
Potom zmes prelejeme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu.
9.
Rozmixovanú zmes znovu prelejeme na panvicu, privedieme k varu a pridáme sójové mlieko. Nakoniec dochutíme tymiánom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.