Grilovaná tekvica so slaninou
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
tekvica
200
g
pancetta
20
g
cesnaku
200
g
extra panenský olivový olej
štipiek
soľ
postup
1.
Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájame na väčšie kusy. Zmiešame si olej, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Do tekvice urobíme zárezy, potrieme ich cesnakovým olejom a natlačíme do nich na kocky nakrájanú pancettu.
2.
Tekvicu grilujeme na grile, prikrytú alobalom z oboch strán a podávame.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.