Pridať recept

Chlieb s olivovým olejom a syrom

ingrediencie

350 g
hrubá múka
200 g
pecorino
15 g
sušené droždie
2,5 dl
vlažná voda
1 KL
cukor
1 KL
soľ
1/2 PL
feniklové semienka
3 PL
olivový olej

postup

1.
Zmiešame droždie, cukor a 1 dl vody. Vytvoríme kvások, ktorý necháme kysnúť na teplom mieste asi 15 minút.
 
2.
Múku premiešame so soľou, pridáme 1 lyžicu oleja, kvások a zvyšnú vodu. Zo surovín vypracujeme hladké cesto a miesime ho približne 4 minúty.
3.
Cesto rozdelíme na dve polovice a z každej časti vypracujeme placku, ktorá by mala vyť tenká na 6 mm. Jednu položíme na plech. Placku rovnomerne posypeme polovicou semienok a syrom.
4.
Druhú placku položíme na prvú a okraje pevne popritláčame tak, aby počas pečenia náplň nevytiekla. Do povrchu placky spravíme niekoľko zárezov a cesto potrieme zvyšným olivovým olejom.
5.
Chlieb posypeme zvyšnými semienkami a necháme ho kysnúť 20 až 30 minút. Chlieb pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200°C približne pol hodinu, alebo kým cesto nezozlatne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chlebové placky z celého sveta? Ľahko si ich pripravíte aj doma
Konzumovať stále len jeden druh chleba časom omrzí. Preto by ste mali do svojho jedálnička zaradiť nielen rôzne...
Olivový olej
Olivový olej – všetko, čo by ste mali o ňom vedieť
Kvalitný olivový olej má krásnu zelenkavo-zlatú farbu a pri prehltnutí vás má mierne štípať na jazyku...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...