FOTORECEPT: Makovo-slivkový koláč zo špaldovej múky
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1/2
kocka
kvasnice
400
ml
mlieko
350
g
špaldová múka
1
PL
olej
1
PL
cukor
Na vrch
2
balíčky
vanilkový cukor
600
g
slivky
300
g
mak
100
g
cukor
slivkový lekvár
postup
1.
Najprv si dáme napučať 1/2 kocky kvasníc (kvasnice zalejeme mliekom a posypeme štipkou cukru).
2.
Potom dáme do misy múku, pridáme cukor a vykysnuté kvasnice. Prilievame teplé mlieko a spracujeme tuhé cesto, ktoré dáme vykysnúť na teplé miesto.
3.
Urobíme si makovú plnku: Mak si vysypeme do misy, pridáme cukor a postupne prilievame mlieko, až kým nám vznikne kašovitá hmota.
4.
Slivky vykôstkujeme, prerežeme na polovicu a pridáme 2 balíčky vanilkového cukru (ak sú slivky menej sladké, pridáme viac cukru).
5.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme na olejom vymastený plech. Vrch potrieme slivkovým lekvárom a vylejeme makovú plnku.
6.
Na vrch poukladáme slivky tesne vedľa seba a dáme piecť na 200 stupňov približne 25-30 minút (čas je dobré si odsledovať, každá rúra pečie inak).
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.